Junioři se Spartou nezvládli třetí třetinu, o play off budou bojovat venku

Zlínští junioři si v domácím zápase se Spartou pořádně ztížili svou situaci. Nad Pražany sice ještě ve třetí třetině vedli 3:1, i tak ale odcházejí bez bodu. O účast v play off tak budou bojovat v posledních dvou kolech na ledě soupeřů Litvínova a Chomutova, kteří jsou zároveň přímými konkurenty v boji o osmé, poslední postupové místo.
44.kolo, so 25.2.2017, Zimní stadion Luďka Čajky
Zlín
Sparta
3:4
(0:1, 2:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 23. Horváth (Gago, Dluhoš), 28. Stiksa, 42. Fryšara (Gago, Dluhoš) – 7. Janda (M. Jandus, T. Jandus), 42. Svoboda (M. Jandus), 52. T. Jandus (M. Jandus, O. Procházka), 58. Kulda (Krátký). Rozhodčí: Fiedler – Goňa, Novák. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 39:35. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:4.

Huf – Dluhoš, Jenáček, Váňa, P. Procházka, Padrnos, Gazda, Kolařík – Kotek, Fryšara, Hefka, Miko, Václavek, Mikulec, Gago, Karafiát, Strmiska, Stiksa, Horváth

Wolf – M. Jandus, Janda, Mrkvička, Jeřábek, Duben, Vandas, Sedliský – Komárek, T. Jandus, Svoboda, Seniov, O. Procházka, Maršoun, Kulda, Pejchal, Chlouba, Krátký, Dubský

Do utkání lépe vstoupili hráči Sparty, kteří hned při prvním střídání výrazně zaměstnali Hufa. Tomu se ulevilo při následné početní výhodě svého celku, ta ale první trefu neznamenala. To Pražané oproti svému soupeři hned první přesilovku využili, a což o to, že byla zkrácená díky předchozí hře ve čtyřech na obou stranách. V čase 6:37 vypálil z vrcholku kruhu Sebastian Janda a rozvlnil síťku.

Od toho momentu ale měli navrch Berani. Dvě velké šance během jednoho střídání si vytvořila dvojice Miko s Karafiátem, skóre se ale podobně jako při následné dorážce Kotka neměnilo. Do přestávky mohlo být pro Zlín ještě hůře, ojedinělý útočný výpad v podobě úniku ale Maršoun gólově nezakončil.

Prostřední dějství bylo na šance bohaté. Hned po pauze trefil tyč Procházka, mrzet jej to ale nemuselo. Krátce před skončením přesilové hry totiž vyrovnal z dorážky Lukáš Horváth. Když na druhé straně své šance spálili Krátký se Svobodou, Zlínští šli do vedení. Filip Stiksa prokázal fyzickou zdatnost a natlačil se do brankoviště, odkud už nebylo těžké skórovat - 2:1.

Ihned mohl vyrovnat Krátký, jeho zakončení při přečíslení ale postrádalo přesnost. Další možnost za Spartu měl Procházka, který pálil do zcela prázdné branky, kotouč mu ale v klíčový moment přeskočil hokejku. Z toho pramenil únik Horvátha, puk se k němu ale zachoval naprosto stejně. Ke konci třetiny ještě putoval na trestnou lavici Tomáš Jandus, mimochodem již po třetí v utkání, domácí toho ale nevyužili.

Do třetí části vstupovali domácí ve čtyřech, každopádně i tak se dokázali dostat do dvoubrankového vedení. Na modré čáře si na puk počkal Filip Stiksa a své možnosti využil. Pražané na tuto trefu ale velmi rychle zareagovali, již za půl minuty skóroval z dorážky Martin Svoboda.

Následně už hrála více méně jenom Sparta. Při vyloučení Dluhoše vyrovnal efektivní tečí Tomáš Jandus. Naděje domácích na bod držel Huf při šancích Seniova i Svobody, na střelu Vojtěcha Kuldy dvě minuty před koncem už byl ale krátký.

Onlajn přenos naleznete zde:

http://www.onlajny.com/match/index/date/2017-02-25/id/186699#menuMatchStream

Ohlasy trenérů

Leon Wesley (PSG Zlín): "Vyrovnaný zápas, kde jsme neproměňovali šance. Za stavu 3:1 jsme měli chvilku nesoustředění, kdy soupeř rychle snížil. To byl asi klíčový okamžik, jelikož potom jsme udělali pár zbytečných faulů, což nás stálo mnoho sil a nakonec i zápas."

Tomáš Hamara (HC Sparta Praha): "Po výhře se to hodnotí dobře. Chci smeknout klobouk před týmem, který po gólu na 3:1 při naší přesilovce dokázal svou bojovností otočit duel."